Hemelvlucht

3

China, 1958. Shu Wen en haar man Kejun zijn jonge, idealistische studenten. Enthousiast over de beloftes van het communisme, gaat Kejun het leger in als arts.
Nog geen paar maanden later krijgt Shu Wen te horen dat haar man in actie is omgekomen in Tibet. Ze weigert de vage berichten te geloven en voegt zich bij het leger om zo zelf Kejun te kunnen zoeken.
Haar aankomst in Tibet is overweldigend; niets had haar voorbereid op de stilte, de hoogte en de leegte van het landschap. Maar haar tocht wordt pas echt beangstigend wanneer ze in een sneeuwstorm haar regiment kwijtraakt. De dood nabij, wordt ze gevonden door een nomadenfamilie, die haar liefdevol opneemt en haar de Tibetaanse tradities bijbrengt.
Samen met hen, zoekt ze dertig zware jaren naar haar man, tot ze er uiteindelijk achter komt wat er werkelijk met hem gebeurd is.
Wanneer ze terugkeert naar China, treft Shu Wen een land aan dat totaal veranderd is.

Gebaseerd op het ware verhaal van Shu Wen, dat zij vertelde aan de schrijfster, schreef Xinran met Hemelvlucht een onvergetelijk, maar uiteindelijk hoopgevend verhaal over liefde, verlies, trouw en overlevingskracht.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
24 september 2005
Uitgeverij
de Kern
ISBN
9789032509934
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Hemelvlucht

door: Janneke Bouwman 1 like
Prachtig, hartbrekend boek.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic