Het gillende jongetje

0

Eefje heeft een nieuwe buurvrouw gekregen, maar ze is er niet helemaal blij mee. De nieuwe buurvrouw is best aardig hoor, dat is het probleem niet. Maar ze heeft geen kinderen. Tenminste, dat zegt ze. Want hoe kan het dan dat Eefje voortdurend een jongetje hoort gillen? Dat wordt een nieuwe zaak voor de Bruine Bonen Bende van Eefje, Wiep, Bobbie en Sander. Ze zullen die zogenaamd aardige buurvrouw wel eens ontmaskeren, want het gillende jongetje moet worden gered! De Berenboekjes van Mieke van Hooft sluiten bijzonder goed aan bij het leesniveau van kinderen die ongeveer een jaar leesonderwijs achter de rug hebben. Daarnaast weet Mieke van Hooft de kinderen ook inhoudelijk te boeien: al haar Berenboekjes, van Piratenfeest tot en met Hier waakt de goudvis, werden door de Kinderjury getipt.

Mieke van Hooft (1956) woont in Wageningen en is moeder van twee zoons. Ze heeft inmiddels ruim twintig boeken op haar naam staan, waarvan een groot aantal werd getipt door de Kinderjury. Naast schrijven gaat zij wekelijks op bezoek bij scholen, waardoor zij onder kinderen een grote naamsbekendheid geniet.

Uit de pers: `Dit boekje leent zich prima om voor te lezen tot groot vermaak van ouders én kind. Hier waakt de goudvis is bij uitstek ook een kijkboek. De tekeningen van Annet Schaap vertalen uitstekend de humor van de schrijfster. Het lijkt of het verhaal en de illustraties uit een en dezelfde pen zijn voortgekomen. Een mooi voorbeeld hoe het vaker zou moeten.' Gelders Dagblad `Hier waakt de goudvis is een grappig en soms ontroerend boekje. Met grote letters en veel mooie tekeningen.' Brabants Dagblad

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
14 april 2012
Uitgeverij
Uitgeversmaatschappij Holland B.V.
ISBN
9789025108359 , 9789025111816
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic