Het leven is een pannenkoek

1

Lijsten 1

Een nieuwe Pippi Langkous is opgestaan! 'Het leven is als een pannenkoek: soms zout, soms zoet.' Wanneer Mauwliens ouders beslissen om te scheiden, stort haar wereld in. Mauwlien moet afscheid nemen van het huis waarin ze woonden. Het huis dat haar hele wereld was: haar zelfverklaarde koninkrijk Mauwritanië. Mauwlien en haar moeder moeten verhuizen naar een ongezellig, clean huis in een nieuwe wijk. Maar daar is Mauwlina het niet mee eens. Ze is boos. En geen klein beetje. Ze is verschrikkelijk boos. Ze is woedender dan ooit, en bedenkt een plan. Wees gewaarschuwd: als Mauwlina een plan bedenkt, kijk je beter uit.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Die erstaunlichen Abenteur der Maulina Schmitt - mein kaputtes Königreich
Serie
De ongelofelijke avonturen van de miraculeuze Mauwlien (1)
Genre
Kind & Jeugd
Vertaald door
Esther Ottens
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
06 januari 2016
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789401429634 , 9789401430692
Advertentie

Hebban recensie

Komisch én ernstig meisjesverhaal

door Joke Hendriks op 18-08-2016

Het leven is een pannenkoek is het eerste deel van een trilogie over Mauwlien. Onlangs verscheen ook het tweede deel Wachten op een wonder.  

Mauwlien is een meisje dat alles had. Ze heet Mauwlien omdat zij goed kan mauwen. Positief en negatief. Mauwlien had een fijn huis met een houten vloer en vierentachtig kamerplanten. Een zwerfkat, zwaluwnestjes boven het keukenraam en vooral het...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic