Het meisje dat de hemel aanraakte

27

Lijsten 1 Spots 1 Top25's 6
Venetië 1515: Mercurio, een straatarme jongen, zwerft door de straten van Venetië op zoek naar vrijheid en de warmte van een gezin. Een Joodse charlatan geeft zich uit voor dokter en verwerft faam als psychotherapeut. Zijn beeldschone dochter, Giuditta, droomt van een leven als modeontwerpster. Alle drie proberen ze aan het harde straatleven van Venetië te ontsnappen, waar armoede, discriminatie en terreur aan de orde van de dag zijn.
Als Mercurio verliefd wordt op Giuditta, komt het tot een bittere confrontatie tussen het christendom en het jodendom en wordt Giuditta opgesloten in de Jodenwijk, de Ghetto Nuovo.
Met Het meisje dat de hemel aanraakte schreef Luca Di Fulvio een meesterlijk boek dat in Duitsland meer dan een half jaar in de bestsellerlijsten stond.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Erika Venis
Laatste editie
12 november 2013
Uitgeverij
The House of Books
ISBN
9789048818365 , 9789048818372 , 9789044347579


Door lezers

Niceprice Boeken / Historische Romans
15 januari 2015
  Meer artikelen
Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (3)

jodenvervolging

door: lente 1 like
Dit boek beschrijft de liefdesgeschiedenis tussen de christelijke Mercurio en joodse Guilditta in Italië, in de 15e eeuw. Wat vooral voor mij nieuw was dat joodse mensen toen zo gediscrimineerd/vervolgd werden; gele hoeden moesten dragen; in een getto moesten leven. In Duitsland schijnt dit boek...

ik zal je vinden

door: Bellefleur 1 like
Prachtige liefdesgeschiedenis tussen en jongen geboren op straat en een meisje geboren als Jodin met op de achtergrond de toen geldende normen en waarden, oorlogen, problemen en gedachtes. Het waren echt heel veel pagina's. Heb er dan ook bijna anderhalve maand over gedaan. Het was ook niet een...

Het meisje dat de hemel aanraakte.

door: Marleen 1 like
Meestal ben ik niet zo van de liefdesverhalen, alleen dit verhaal is wel erg mooi beschreven. Alle personages doe er in voorkomen worden ook goed beschreven. Je leert ze stuk voor stuk kennen. Je voelt de liefde tussen Mercurio en Giuditta, maar ook het stukje angst en de haat naar de joden toe.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic