Het meisje van de Kommandant

15

De negentienjarige joodse Emma Bau is nog maar drie weken getrouwd wanneer nazitroepen Krakau bezetten. Haar man, Jakob, moet al snel onderduiken, en Emma wordt met haar ouders opgesloten in het overbevolkte getto in de stad. Op een nacht weet het verzet haar het getto uit te smokkelen, waarna ze bij Jakobs katholieke tante Krysia gaat wonen. Vanaf dat moment is ze Anna Lipowski, een niet-joods meisje uit Gdansk. Met haar nieuwe identiteit is ze relatief veilig, tot ze de aandacht trekt van een hooggeplaatste naziofficier, Kommandant Richwalder. Hij vraagt haar voor hem te komen werken. Onder druk van de verzetsbeweging, die op zoek is naar informatie over de nazi's, accepteert ze de baan. Maar wanneer Richwalders belangstelling voor haar persoonlijk blijkt te zijn, komt ze voor de moeilijkste keus van haar leven te staan: om Jakob te helpen moet ze hem en hun huwelijk verraden... Dit verhaal is eerder verschenen als HQN Roman onder de titel Moffenmeisje.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Mieke Trouw
Laatste editie
04 november 2014
Uitgeverij
Harlequin Holland
ISBN
9789402501674 , 9789402505009 , 9789034754424

Hebban recensie

Een heerlijk boek vol liefde, vriendschap, angst en verraad

door Penny Engelvaart op 03-12-2014

Pam Jenoff kwam op het idee om te gaan schrijven door haar werk bij de overheid. Ze werd in 1990 als diplomate naar Polen gestuurd. Jenoff kreeg te maken met zaken zoals de verdeling van de eigendommen van de Joden en het behoud van de voormalige concentratiekampen, waaronder het bekende Auschwitz. Door haar werk bouwde zij een band op met de overlevenden van de oorlog. Haar kennis en ervaring...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic