Het ontbijtbuffet

9

Lijsten 1

De figuren in Het ontbijtbuffet willen door het maken van een verre reis of een verblijf in een rustig vakantiehuis aan hun dagelijkse zorgen ontsnappen. Maar weg van dat alles worden ze meer dan ooit met zichzelf geconfronteerd. In deze dertien tragikomische verhalen laat H.M. van den Brink een nieuwe kant van zijn schrijverschap zien: een oog voor exotische omstandigheden en verrassende ontknopingen. Ongenadig is hij in de beschrijving van hun vergissingen, maar tegelijk vol mededogen voor zijn personages en het noodlot dat ze doorgaans zelf over zich hebben afgeroepen. Ze blijken opgesloten in een luxe resort terwijl buiten een bosbrand woedt, zijn overtuigd echte liefde te hebben gevonden in Thailand, worden overgeleverd aan de twintig gangen in het beste restaurant van de wereld, proberen in te burgeren tijdens een verregend dorpsfeest in Frankrijk – niets, kortom, blijft de naar rust, authenticiteit en vrijheid hunkerende toerist bespaard.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
13 juni 2018
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789025452179 , 9789025452186

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €6,99 bijHebban recensie

    VictorDLV Hebban Recensent

‘Light’kennismaking met markante auteur en mediaman

door VictorDLV op 22-06-2018

Op vakantie – letterlijk en figuurlijk uit je comfort zone. Relaties komen op scherp te staan, teleurstellingen liggen voor de hand. Zo speelt het titelverhaal van deze bundel zich af in een resort dat een alleenstaande vader zijn kinderen gegarandeerd geluk belooft. Nog los van de bosbrand in de omgeving is er de platvloerse serveerster die hem wil verschalken door bij zoon en dochter te slijmen...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic