Advertentie
Voedsellabyrint

Het voedsellabyrint

10
Gelezen 12 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 12 Favoriet 0 Recensies 1
Culinair Artikelen 3   Topics 0

Er is te veel tegenstrijdige informatie over gezond worden en blijven. Uit onderzoek naar waarom mensen ziek en/of dik worden blijkt dat chronische stress, een ongezond voedselaanbod, gebrek aan kennis en vaardigheden en armoede belangrijke oorzaken zijn van ongezond eetgedrag, maar een samenhangende visie op een oplossing ontbreekt.
Jaap Seidell en Jutka Halberstadt bieden in Het voedsellabyrint een nieuwe kijk op de manieren waarop voedsel ons en onze samenleving gezonder kan maken. Eetadvies alleen geeft onvoldoende houvast voor een gezondere levensstijl. De auteurs geven inzicht in de oorzaken van ons (eet)gedrag, maar ook praktische aanbevelingen om onze gewoontes te veranderen zodat we gezonder en duurzamer kunnen eten.

Genre
Culinair
Gezondheid algemeen
Oorspronkelijke titel
Het voedsellabyrint. Een weg uit het doolhof van eetadviezen en -trends
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
Laatste editie
15 oktober 2014
ISBN
9789045027159 , 9789045027166 , 9789046706411
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Het voedsellabyrint: broodnodig en verfrissend

door: Caroline Soesbergen 2 reacties 1 like

De eerste gedachte die opkomt bij het in handen krijgen van Het voedsellabyrint is: hebben we echt behoefte aan weer een boek over eetadviezen en trends? Auteurs Jaap Seidell en Jutka Halberstadt beantwoorden die vraag al direct in hun inleiding: Ja, een dergelijk boek is nodig. En, zo stellen zij,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook