I am

1
Rank 3341 Gelezen 1 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Ultiem overzichtsboek van Erwin Olaf, een van Europa's belangrijkste fotografen.

Naar aanleiding van Erwin Olafs zestigste verjaardag presenteert de fotograaf het eerste uitgebreide overzicht van zijn werk. Het vuistdikke boek met maar liefst 240 foto's toont zowel zijn vroegste zwart-witbeelden als zijn iconische vrije werk, tot aan de nieuwste – en tot nu toe (voorjaar 2019) ongepubliceerde – series die hij maakte in Shanghai en de Verenigde Staten.
Dit chronologische overzicht beschrijft de unieke visie van de kunstenaar en zijn evolutie tijdens de afgelopen vier decennia, van brutale provocateur in het Amsterdamse nachtleven tot koninklijke portrettist en meester van de verstilling. Olaf beheerst de kunst van de fotografie tot in de kleinste finesses en biedt een wrang, indringend commentaar op de context van zijn werk.

De publicatie bevat een introductie door Wim van Sinderen (Fotomuseum Den Haag) en teksten van Francis Hodgson (professor Culture of Photography aan de Universiteit van Brighton), Mattie Boom (Rijksmuseum Amsterdam), Laura Stamps (Gemeentemuseum Den Haag), W.M. Hunt (auteur en voormalig fotogalerist) en Lesley A. Martin (Aperture).
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
368
ISBN
9789492677785
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie