Ik ben Charlotte Simmons

31

Top25's 2
Charlotte Simmons, een beschermd opgevoed meisje uit een klein dorpje in North Carolina, krijgt een studiebeurs om naar Dupont University te gaan. De rijke traditie van deze elitaire universiteit maakt grote indruk op de mooie Charlotte. Tot haar groeiende ongenoegen lijken haar medestudenten echter meer geïnteresseerd in sport, seks en drank.
Charlotte ontmoet haar bevoorrechte medestudenten: haar kamergenoot Beverly, die enkel oog heeft voor Duponts vele topsporters; Hoyt Thorpe, een rijkeluiszoon, die in een dronken bui per ongeluk in een vechtpartij belandt met de lijfwacht van de gouverneur van Californië; en Adam Geller, een subversieve journalist die zichzelf beschouwt als de laatste intellectueel tussen zijn door seks en imago geobsedeerde medestudenten.
Charlotte wordt zich langzamerhand bewust van haar onschuld en de unieke positie die ze inneemt tussen deze personen, maar kan ze nog niet vermoeden welke centrale rol ze in hun levens zal gaan spelen.

Tom Wolfe is eindelijk terug met een onvervalst meesterwerk. Maatschappijkritisch als altijd, maar ook met een flinke dosis spanning en humor portretteert hij in Ik ben Charlotte Simmons het leven op een van de meest prestigieuze universiteiten van de Verenigde Staten, Dupont University.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
W. Scherpenisse , Gerda Baardman , Ineke Lenting
Laatste editie
13 januari 2005
Uitgeverij
Prometheus
ISBN
9789044605358 , 9789044605365 , 9789044608915
Advertentie

Lezersrecensies (4)

Puberhumor

door: Jos Kunze 2 likes
Blijkbaar kun je als best-seller-schrijver zelfs je boodschappenlijstje in boekvorm uitbrengen. Volgens mij lacht Wolfe stiekem in zijn vuistje: dat zelfs deze rommel door zijn trouwe fans als zoete broodjes werden opgevreten. Want laten we eerlijk zijn: wat moet je nou met ruim 700 pagina’s aan...

Recensie Ik ben Charlotte Simmons

door: Elbert Grift 1 reactie 1 like
Charlotte Simmons is een hoogbegaafd uiterst aatrekkelijk meisje dat vanuit een bergstadje op de grote Dupont universiteit beland om daar nog meer uit haar talent te halen. Wat ze op de universiteit aantreft is allesbehalve wat zij ervan gedacht had, de studie lijkt hier op een 2e plaats te komen,...

Recensie Ik ben Charlotte Simmons

door: Paulus 1 like
Ik zag dit boek liggen bij V&D voor maar vijf euro. Een koopje dus voor zoveel leesplezier. Van Wolfes' eerdere boeken - 'Vreugdevuur der Ijdelheden' en 'In alles een Man' heb ik ook al zo genoten. Wolfe wordt wel de 'prominenste chroniqueur van de Amerikaanse levensstijl' genoemd, maar ook wel...

Recensie Ik ben Charlotte Simmons

door: 78nl 1 like
Geweldig boek. Arme Charlotte had zoveel verwacht van de universiteit en niks komt uit. Ze heeft moeite om zich aan te passen. Echt een boekje dat je na een jaar gewoon weer een keertje kunt lezen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic