Ik heb Alzheimer

10

Top25's 1
Nieuwe, herziene editie van een moderne klassieker. Onderzoeksjournaliste Stella Braam dook onder in de gedachtewereld van haar vader, de oud-psycholoog René van Neer, die in 2003 te horen kreeg dat hij Alzheimer had. Stella volgde zijn lotgevallen gedurende twee jaar van dichtbij en schreef er dit unieke document over dat bij verschijning een schok in Nederland teweeg bracht. 'Het stempel Alzheimer is een vrijbrief om iemand zijn burgerrechten te ontnemen,' aldus René van Neer. Helaas is Ik heb Alzheimer nog steeds actueel. Het medisch personeel is nog steeds niet deskundig, de veiligheid van de medicijnen blijft een groot probleem en de patiënten worden nog te veel in hun vrijheid beperkt. Een onmisbaar én meeslepend boek.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
168
Laatste editie
09 september 2015
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038899664
Advertentie

Lezersrecensies (1)

een boek om niet te vergeten

door: gretige lezer 1 like
Indrukwekkend hoe René van Neer (oud-psycholoog), met behulp van zijn dochter Stella Braam (journaliste), zijn ervaringen kan delen over het zelf hebben van Alzheimer. Goed om de belevingen vanuit buitenwereld (zijn dochter) en vanuit de gevoelswereld van dhr. zelf naast elkaar te kunnen lezen....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic