Inspector Berani Piet in andere tijden

0

Hoe kom je eigenlijk tot heldendaden? Zijn die het gevolg van persoonlijke keuzes die je maakt in extreme situaties? Die vraag hield me bezig op een mooie zomerdag toen ik samen met mijn vader, die inmiddels op hoge leeftijd was, een veteranen dag in Hilversum bezocht. Waren het keuzes gemaakt uit zelfbehoud, of uit zelfopofferingsbereidheid? Ik sprak met meerdere, net als mijn vader hoog onderscheiden veteranen over hun heldendaden. Vrijwel alle veteranen vertelden dat ze tijdens een samenloop van omstandigheden op moeilijke, en naar later zou blijken beslissende momenten keuzes moesten maken die achteraf werden beschouwd als heldendaden. Het waren geen daden met het vooropgezette plan om held te worden.
Dit verhaal speelt zich af in een tijd waarin grootmachten op drift raakten, met oorlogen tot gevolg en een heftige periode van dekolonisatie van Nederlands-Indië. Een tijd die verstrekkende gevolgen had voor alle betrokkenen en veel extreme situaties kende. Het verhaal speelt zich af in Nederland, Engeland, Indonesië en op Nederlands Nieuw-Guinea. Het is een persoonlijk verhaal in andere tijden.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
96
Laatste editie
30 maart 2016
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402136265

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 27,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 27,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic