Introvert door het leven

5

Top25's 1
Als je in spiritualiteit, religie of filosofie bent ge?nteresseerd, is de kans groot dat je jezelf als introvert zult bestempelen. Dit heeft te maken met je ori?ntatie op het leven. De waan van de dag is minder belangrijk. Maar hoe houd je je staande in de snelheid van het bestaan?
Als je introvert bent, heeft dat zo z"n voordelen. Je gaat niet over ??n nacht ijs bij het nemen van beslissingen, je kunt je inleven en luisteren als geen ander en je bent uitstekend in staat jezelf te vermaken. Toch heeft het ook een keerzijde: je hebt een gebrek aan assertiviteit, treuzelt als snelheid geboden is en bent vaag als er juist een duidelijk standpunt van je wordt verlangd. Dit boek geeft tips waarmee introverte mensen hun voordeel kunnen doen: beroepskeuze, communicatie, relaties, omgaan met gedachten, angsten en frustraties en spirituele ontwikkeling passeren de revue.
Omdat het nogal eens botst tussen introverte en extraverte mensen is dit boek ook nuttig voor ouders, opvoeders, werkgevers, vrienden en partners van introverte mensen. Zo kunnen onbegrip en te weinig inlevingsvermogen tot een minimum worden beperkt.
Het boek is op een luchtige, humoristische toon geschreven en staat boordevol herkenbare voorbeelden.Zelden is introvertie zo aanschouwelijk gemaakt.
Marti Olsen Laney is psycholoog en familie- en huwelijkstherapeut. Zij is zelf introvert.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
408
Laatste editie
25 juli 2013
Uitgeverij
Have, Ten
ISBN
9789025959319
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic