Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis 12 2009

0


Het Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis, dat sinds 1998 verschijnt, wil een boven-regionaal forum bieden voor bijdragen over de geschiedenis van de Nederlanden. Het richt zich op de klassieke onderdelen van de middeleeuwse geschiedenis en haar hulpwetenschappen, met de nadruk op politieke, institutionele en sociaal-economische geschiedenis, maar ook artikelen op rechtshistorisch, historisch-geografisch en archeologisch terrein worden opgenomen.
Inhoud: FREDERIK KEYGNAERT, Misbruik en devaluatie van excommunicatie in het Merovingische rijk HEIN H. JONGBLOED, Vier Xantener Gottfriede (c. 905-1018): Königsverwandtschaft und Reichspolitik am Beispiel des ersten Niederlotharingischen Herzogshauses (959-1012) DAVID KUSMAN, Asymétrie de l'information et crédit médiéval: les déboires financiers du comte Renaud Ier de Gueldre avec le banquier astésan Tadeo Cavazzonne à la fin dus XIIIe siècle J.W.J. BURGERS, De grafelijke raad in Holland en Zeeland ten tijde van graaf Willem III (1304-1337) FLORENCE W.J. KOORN/J.A. (HANS) MOL, Netwerken voor het Heilige Land. Jacob van Zuden en de expansie van de johannieters in het bisdom Utrecht HENDRIK CALLEWIER, De omgekeerde wereld van de Brugse ezelspaus. Een omstreden aspect van de laatmiddeleeuwse kerkelijke feestcultuur
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
197
Laatste editie
01 juli 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Verloren b.v.
ISBN
9789087041458

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,00
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic