Kasba Holland

,

0

Twee B's, een wereld van verschil. Nationale knuffel-Marok-kaan Ali B. haalde eind September 2005 de voorpagina van De Telegraaf, in een innige omhelzing met koningin Beatrix tijdens een concert in Lelystad. Mohammed B. haalde veel vaker de voorpagina's van de dagbladen, meestal met een zwart balkje voor zijn ogen. Tussen Ali en Mohammed bevinden zich honderdduizenden gewone Marokkanen die nog nooit een ontmoeting hebben gehad met Beatrix en nog nooit in de bajes hebben gezeten. Hun wereld is gespleten. Hun diversiteit is groot. Hun imago is belabberd.
In Kasba Holland gaan arabist / journalist Arthur van Amerongen en Parool-verslaggeefster Loes de Fauwe in gesprek met die normale Marokkanen. Ze gaan stappen in Marokko, bezoeken dansfeesten in Amsterdam, gaan met aanstaande bruiden op zoek naar trouwjurken en komen alles te weten over vooroordelen, roddel, humor, knellende familiebanden en stiekeme seks. Kasba Holland bewijst dat het fijn is om Marokkaan te zijn.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Illutraties
J.-D. van der Burg , G. Frenken , G. Snoeijer
Laatste editie
16 juni 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789045013152
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic