Keizerin

20

Artikelen 1 Top25's 1
Jung Chang, auteur van de alom geprezen en veel verkochte boeken Wilde zwanen en Mao, komt nu met De keizerin. Zij vertelt het dramatische levensverhaal van Cixi, een sterke, eigenzinnige vrouw die bijna vijftig jaar lang China zou regeren, voor en achter de schermen. Een vrouw die begon als nederige concubine, maar uiteindelijk eeuwenlange tradities en formaliteiten overboord gooide en de basis legde voor het moderne, machtige China van vandaag de dag.

Cixi werd op twaalfjarige leeftijd door Keizer Xianfeng uitverkoren tot zijn concubine. Van al zijn vrouwen was zij de enige die de keizer een mannelijke erfgenaam schonk, een jongen die in 1861 op vierjarige leeftijd keizer werd na de dood van zijn vader. Niet tevreden met de aangewezen regenten, riep Cixi de hulp in van Xianfengs weduwe en samen pleegden de twee vrouwen een briljante coup die van Cixi uiteindelijk de enige regentes zou maken. Tot haar dood in 1908 charmeerde, dreigde en manipuleerde Cixi het achtergebleven China de moderne tijd binnen en smeedde banden met de Westerse wereld die zelfs nu nog van groot belang zijn.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie , Literatuur & Romans
Vertaald door
Bart Gravendaal , Maarten van der Werf
Laatste editie
09 oktober 2014
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789022554142 , 9789022572085 , 9789402300758


Artikelen over Keizerin

Egoreeks #2: Historische biografieën
15 augustus 2015 2 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00 Bestel het ebook bij Libris voor 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 19,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (1)

Intrigerende vrouw

2 likes
Ik wist niet veel over China eind 18e, begin 19e eeuw. Dit boek geeft veel informatie, enkel foto's, maar vooral ben ik veel waardering gaan voelen voor de laatste keizerin, een sterke vrouw in een mannenwereld, in China nog meer voelbaar dan in het Europa van die tijd. Een flinke pil, ik b me geen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic