Koken met Celie

,

0

De familie Dehaene is een van de bekendste families in Belgi Ondanks zijn drukke agenda heeft Jean-Luc Dehaene altijd tijd vrijgemaakt voor zijn favoriete hobby: tuinieren. Maar wat doe je met al die zelfgekweekte groenten en kruiden, met het rijpe fruit aan de bomen en struiken? Gelukkig weet Celie Dehaene daar raad mee pikken de kinderen en kleinkinderen daar graag een graantje van mee.
Thuis leidt Celie Dehaene als mater familias alles in goede banen en zoals in de meeste Belgische families is de keuken annex eetkamer, of in de zomer de tuin met de barbecue, het centrum van het gezellig samenzijn. Celie Dehaene is een goede kok. Als echtgenote, moeder en grootmoeder weet zij als geen ander wat ieders favoriete kostje is. En nu ze maar met hun twee zijn, gaan de Dehaenes ook al eens vaker uit eten, in Vilvoorde, Brugge, Brussel of Zeebrugge. Ook de Amerikaanse roots van Celie hebben hun invloed op de keuken, en vooral bij de barbecue kan ze daar handig gebruik van maken.
In Koken met Celie leest u er alles over: over leven, werken en eten in Vilvoorde, over de culinaire belevenissen tijdens buitenlandse reizen, over Wetstraat 16, over vakantie houden aan de Belgische kust of op Sardini over feestvieren met de familie...
In de tien hoofdstukken gunt Celie u een kijkje in haar receptenboek: de barbecueDehaene, de spaghetti van oma, de hazenrug met chocoladesaus, noem maar op. En natuurlijk niet te vergeten: paling in 't groen! Koken met en voor de familie Dehaene moet wel een feest zijn.
Celie Dehaene werd in 1942 geboren in de Verenigde Staten. Ze is moeder van vier kinderen, grootmoeder van tien kleinkinderen en echtgenote van de overbekende voormalige premier van ons land, Jean-Luc Dehaene. Ze was zeventien jaar lang gemeenteraadslid in Vilvoorde en is actief in het verenigingsleven, onder andere bij Actueel Denken & Leven, een pluralistische vereniging voor vrouwen.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
207
Laatste editie
01 juli 2006
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
ISBN
9789002214561

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic