Lannoo's Reisgids Zuid-Afrika

0

Nieuw: een overzicht van alle belangrijkste reisregio’s.

Met praktische informatie over restaurants, hotels, bezienswaardigheden enzovoort.

Een afzonderlijk hoofdstuk met nauwkeurig uitgestippelde reisroutes.

Uitgebreide praktische informatie om je reis voor te bereiden.

Met gedetailleerde regio- en routekaarten.

Met prachtige kleurenfoto’s.

Om je makkelijk te kunnen oriënteren is deze reisgids in vier delen verdeeld. In het eerste deel verneem je wetenswaardigheden over de verschillende regio’s van dit land, over de landschappelijke karakteristieken en de culturele bijzonderheden. Steden, dorpen en natuurreservaten waar iets moois te zien valt en die een bezoekje lonen, worden in alfabetische volgorde beschreven. In het tweede deel wordt een reisroute voorgesteld voor mensen met eigen vervoer. Die brengt je in 21 dagen naar de mooiste plekjes en de belangrijkste bezienswaardigheden.
Het vertrekpunt is Kaapstad, de levendige miljoenenstad aan de voet van de Tafelberg. Daarvandaan start de rondreis via de wijnstreek naar de Garden Route, met zijn aantrekkelijke kuststadjes, en verder langs Port Elizabeth en de Wild Coast tot aan Durban. Door het Zoeloeland, met zijn fantastische wildparken, zowel in het binnenland als aan de kust, gaat het verder naar het noorden, door het rijke land van de goudzoekers, een gebied dat ook rijk is aan tradities en natuurschoon. Een volgend hoogtepunt is het indrukwekkende Krugerpark, in het noordoosten van het land. De volgende bestemming is de provincie Gauteng met de steden Tshwane (vroeger Pretoria), Johannesburg en Soweto en de vele bezienswaardigheden in de omgeving van die steden. De reis gaat voort in zuidelijke richting, naar het koninkrijk Lesotho en dan naar de prachtige natuurreservaten van de Drakensberge - een paradijs voor wandelaars - en eindigt na 21 dagen in de kuststad Durban.
Daarna volgt een omvangrijk deel met alfabetisch gerangschikte adressen van logiesmogelijkheden in alle prijscategorieën en ten slotte het deel ‘Praktisch allerlei’ met tal van handige tips voor reizen naar en in Zuid-Afrika - zodat je met volle teugen van je reis zult kunnen genieten.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
22 februari 2005
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020955002

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic