Leven onder de rode ster

2

Spots 1

Bulgarije, dat al meer en meer gebied had verloren in de Balkanoorlogen en de Eerste Wereldoorlog, kwam na de Tweede Wereldoorlog volkomen onder de invloed van de Sovjet-Unie. Het aanzicht van Sofia veranderde drastisch. Luxueuze en monumentale gebouwen werden vernietigd en op hun plaats verschenen kopieën van de Oost-Europese architectuur: ruwe, afstotelijke en deprimerende gebouwen met een massieve stenen structuur en kleine ramen. In deze dominante stijl werd de centrale driehoek in de stad gevormd. Op zijn hoogste punt werd een enorme vijfpuntige rode ster geplaatst, die heldere stralen uitzond en als slagader het leven in het hele land bepaalde. In deze sfeer wordt Martha geboren, een vrije geest en een kunstenares. Zij heeft te maken met de beperkingen van een communistisch bewind en zoekt haar weg om zich volledig te kunnen ontplooien, in de liefde en met haar talenten. Haar verhaal geeft een boeiend, informatief en vlot geschreven tijdsbeeld van de periode dat Bulgarije leed onder het bewind van de rode ster.

Milena Tzankova is een Nederlandse kunstenares, oorspronkelijk afkomstig uit Bulgarije. Ze woont en werkt in Nederland vanaf 1992. Ze is afgestudeerd aan de Kunstacademie in Sofia in 1986 en wijdde zich aan schilderen en fotografie. Ze werkte tevens als docente tekenen en kunstgeschiedenis aan het Nationale Professioneel Gymnasium voor polygrafie en fotografie in Sofia. Haar artistieke wijze van uitdrukking varieert van het schilderen van landschappen tot het grafisch bewerken middels de computer en fotografie. Momenteel is zij betrokken bij een project betreffende de naweeën van het vallen van het IJzeren Gordijn, wat het lot van zoveel mensen heeft bepaald. Als deel hiervan heeft zij dit boek Leven onder de rode ster geschreven, dat een beeld geeft van het leven aldaar van voor 1989.

Verschenen in
Genre
Feelgood
Aantal pagina’s
200
Laatste editie
20 september 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
ISBN
9789089548054


Door lezers

Met mijn neus in de boeken / Leven onder de rode ster (boekbloggersklusje)
06 juni 2016 2 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,00
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Mooi verhaal, maar te weinig historische en politieke info.

door: Greet Braem 1 like
Heb over dit boek niet echt een recensie geschreven. Wat hieronder staat is eigenlijk het artikel van mijn boekenblog n.a.v. dit boek. Wie de laatste twee weken de boekenblog ‘Word Hebban Boekblogger’ een beetje gevolgd heeft, weet dat de nieuwbakken boekenbloggers ‘klusjes’ aan het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic