Liefde

1

Hoe betovert verliefdheid onze geest? Hoe selecteren je hersenen je grote liefde? Wat zijn de verborgen signalen die we elkaar geven als we zoenen en vrijen? In dit boek ontraadselt wetenschapsjournalist Mark Mieras aan de hand van neurowetenschappelijk, psychologisch en antropologisch onderzoek verschijnselen als lust, passie, jaloezie, overspel en duurzame liefde.

Mieras laat zien hoe de liefde achter de schermen van je bewustzijn werkt. Hoe evolutionaire programma's sturen hoe jij flirt, verleidt, verliefd wordt, je bindt, jaloers bent of verlangt om vreemd te gaan. En ook waarom liefde niet altijd goed uitpakt. Het verklaart de aantrekkingskracht van 'foute' mannen en 'foute' vrouwen en beschrijft hoe medicijnen, internetdating en speeddating de hersenen op tilt kunnen zetten.

Een partner zoeken en liefhebben is een avontuurlijke taak. Op zoek naar eigenwaarde, bevrediging, passie en verbondenheid hebben we naast het standaardhuwelijk keuze uit steeds meer liefdesvormen. En dat is maar goed ook, want niemand heeft hetzelfde liefdesbrein.

'fascinerend boek.' Dolf Janssen, Spijkers met Koppen

'Het is echt smullen. Op iedere bladzijde ontdek je wel iets over de hersenen en daarmee over jezelf.' Francisco van Jole in Desmet Live

'Op de markt van hersenboeken is het een echte aanrader.' NRC Handelsblad

'Bijzonder inzichtelijk boek.' de Volkskrant
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
27 mei 2010
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046808627
Advertentie

Lezersrecensies (1)

De magie van de liefde ontrafeld?

door: Elsofie 1 like
De wetenschapsjournalist Mark Mieras schreef in 2010 het boek “Liefde. Wat hersenonderzoek onthult over de klik, de kus en al het andere”. Hersenonderzoek, tja misschien niet uitnodigend om hier als volstrekte leek aan te beginnen. Maar dat blijkt allemaal reuze mee te vallen. Het boek gaat...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic