9200000095225221

Malaria

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Malaria is momenteel een van de grootste, zo niet het grootste gezondheidsprobleem waarmee de wereldbevolking wordt geconfronteerd. Elk jaar worden er tweehonderd miljoen mensen ziek gemaakt door de malariaparasiet en bijna een half miljoen daarvan overlijdt. En zoals de vlag er nu bij hangt nemen deze aantallen eerder toe dan af.
De parasiet die malaria veroorzaakt toont zich een meester in verdedigingstechnieken. Veel geneesmiddelen tegen malaria, die in vroeger tijden als onfeilbaar werden beschouwd, zijn inmiddels niet meer werkzaam en ook tegen de middelen die nu nog in gebruik zijn begint de parasiet resistentie te ontwikkelen.
Malaria wordt overgebracht door muggen, door de steek van vrouwtjesmuggen die menselijk bloed nodig hebben voor de voortplanting van de soort. En wat geldt voor de parasiet geldt in feite ook voor zijn transportsysteem, niet kapot te krijgen, hoewel de malariamug wellicht het meest bejaagde dier op aarde is.
Dit boek beschrijft meer dan vier eeuwen strijd tegen een ziekte die zowel mensen als samenlevingen sloopt en meermalen de loop van de geschiedenis heeft beïnvloed. Een strijd met nog altijd een onbesliste uitkomst.

Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
258
Laatste editie
02 juli 2018
ISBN
9789463384704
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,95
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Zal er ooit een tijd komen dat niemand meer malaria krijgt?

door: Anneke 1 like
Het is voor te stellen dat sommige mensen bij het zien van de cover van Malaria van M. Boshart het boek links laten liggen omdat ze de kriebels van de parasiet krijgen. Anderen daarentegen zullen het boek oppakken om te kijken naar hoe mooi hij getekend is. De titel laat niets aan de verbeelding...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook