Mandala's

0

Mandala's zijn van alle tijden en culturen. De cirkelvormige ornamenten zijn te vinden in de kerkvensters van gotische kathedralen, maar ook in Japanse familiewapens en op Keltische kruisen. De natuur zelf levert met sneeuwkristallen mandala's van adembenemende schoonheid. Het gaat dan ook om een echt universele vorm. De kleursystemen van de verschillende culturen en de symboliek die erachter schuilgaat, vertonen echter duidelijke verschillen.
De mandala's die in dit boek met de hand zijn getekend, zijn gebaseerd op kunsthistorische motieven uit de meest uiteenlopende tijdperken en culturen. Bij elke mandala staat een spirituele tekst en geschiedkundige uitleg die voor extra inspiratie bij het inkleuren zorgt.
Door de steeds terugkerende patronen in te kleuren, komt u tot rust en wordt uw creativiteit gestimuleerd. Met behulp van het meditatieproces zult u het pad naar uw eigen kern vinden.

* 55 met de hand getekende mandala's op basis van historische motieven
* Een 'kleurrijke' inleiding over de betekenis en symboliek van kleuren in de verschillende culturen
* De teksten inspireren bij de creatieve vormgeving van de mandala's.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
132
Laatste editie
22 februari 2012
Uitgeverij
Zuidnederlandse Uitgeverij ZNU
ISBN
9789044730739
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic