Meester Mark vraagt door

16

Journalist Mark van der Werf gaat op zijn 35e lesgeven op een basisschool, maar houdt het binnen twee jaar voor gezien. Het boek over zijn kortstondige carrière-switch, 'Meester Mark draait door', maakt een storm aan reacties los.
Talloze leraren storten hun hart uit. Ook zij worden gedwongen om toetsen eindeloos te analyseren en elke scheet van hun leerlingen in drievoud te notuleren.
Dreigen ze allemaal te bezwijken, of fietsen er in het onderwijs ook nog mensen fluitend naar hun werk? In Meester Mark vraagt door gaat de auteur langs bij tientallen leerkrachten van basis- en middelbare scholen die wél overleven in het onderwijs. Ze beschrijven wat hen dwars zit, maar laten vooral zien hoe zij de rompslomp succesvol te lijf gaan.
Met veel humor vertellen de docenten hoe ze ontsnappen aan de vergadermanie, verantwoordingsdrift en inspectiestress; hoe ze brutale leerlingen onder de duim houden, onbeschofte ouders de mond snoeren en buitenstaanders de les lezen die denken dat leraren slechts ontspannen achterover leunen tot het alweer vakantie is.
Samen geven ze antwoord op de vraag die leraren zich vaak vertwijfeld stellen: Hoe houd ik het hoofd in hemelsnaam boven water?
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
10 juli 2015
Uitgeverij
Scriptum
ISBN
9789055949649 , 9789463190022

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,00 Bestel het ebook bij Libris voor 8,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 8,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

Over leven in het onderwijs

door Kees de Bree op 08-07-2015

Als kind van een vader die in de jaren zestig van de vorige eeuw meester was op een Lagere Technische School, kan ik me de anekdote nog goed herinneren. Tijdens een ouderavond kreeg mijn vader van een meelevende ouder het advies om diens zoon, als hij vervelend was, een flinke draai om zijn oren te geven. 'Dat was de enige taal die hij begreep.' Meerdere ouders waren het roerend met hem eens....


Lezersrecensies (1)

Onderwijs

door: Liza 1 like
Meester Mark is 35 wanneer hij voor het eerst voor de klas staat. Hij heeft een carrière switch gemaakt en staat nu voor de klas. Na een korte periode geeft hij dit weer op. In Meester Mark vraagt door krijg je steeds verschillende inzichten te zien van allerlei docenten van heel Nederland, zowel...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic