Mevrouw wil versterven !

3

Een hospice is een kleinschalig bijna-thuis-huis waar iedereen op zijn eigen manier zijn laatste levensfase kan doorbrengen. Hoe dat er in de praktijk aan toegaat, schetst Willemien Lenstra in deze verhalen. Al jaren is zij een van de vrijwilligers die mensen in het hospice begeleidt. De liefdevolle wijze waarop mensen in het hospice opgenomen worden, is ook in deze verhalen terug te vinden. Het zijn kleine miniatuurtjes van willekeurige gasten. Tezamen geven ze een verhelderend beeld van de werkwijze van het huis. Dat is ook wat dit boek beoogt: met een serie verhalen het belang van een hospice schetsen.
Nu ook in de boekwinkel:
Deze verhalen zijn afgelopen zomer in boekvorm verschenen als presentje voor ondersteuners van het Hospice Gasthuis Groningen. De belangstelling bij lezers en media is echter zo groot gebleken, dat we het boek alsnog voor iedereen via de boekwinkel te koop gaan aanbieden.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
09 februari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Passage
ISBN
9789054523185

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

mooie kijk in de keuken van het Gasthuis

door: Conny Schelvis 1 like
Mooie ontroerende verhalen vanuit het Gasthuis. Het geeft je een beeld van de grote verscheidenheid van de gasten die daar komen om te sterven en van het werk van de vrijwiligers en verzorgende aldaar. Af en toe een glimlach en af en toe een brok in de keel, met veel respect en ontroering gelezen

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic