Middletons dood

2

Het mentale vreemdgaan je denkt aan een ander wanneer je met je geliefde vrijt staat sinds 1969 bekend als De ziekte van Middleton. Onder die titel publiceerde Gerrit Krol toen zijn fameus geworden boek over de koortsdromen die de pin-up Margaret Middleton wist op te wekken. Menig man kocht in de jaren vijftig en zestig de seksblaadjes waarin haar rijkdom pontificaal stond afgebeeld: haar ontzagwekkende borsten stelden haar smalle heupen letterlijk in de schaduw.

Middletons dood vormt het vervolg op de roman van 1969. De tijden zijn veranderd. De hoofdpersoon, genezen en wijzer, kijkt terug op zijn vroegere ziekte. Zijn fascinatie voor het pornosterretje komt in een ander, verrassend licht te staan. Daarnaast ontwikkelt de echtgenote van de hoofdpersoon zich tot een regelrechte groupie van de death row via een intieme correspondentie met een ter dood veroordeelde in Amerika. Zo behelst Middletons dood het opmerkelijke verhaal over een echtpaar dat door tegenstrijdige erotische verlangens uiteen wordt gedreven tot een schandaal hen met elkaar (en met hun wensdromen) confronteert.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
08 januari 2013
Uitgeverij
Querido's Uitgeverij BV, Em.
ISBN
9789021471624 , 9789021445144
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic