Mijn heilstaat

2

Een journalist bezoekt het merkwaardige land Transvilië. In de gehele wereld wordt er veel stemming gemaakt tegen dit hertogdom, waar geen democratie heerst en waar – o, gruwel – een standenmaatschappij bestaat. Daar moet de bevolking wel verschrikkelijk lijden, is de algemene overtuiging. Onze journalist krijgt een fotograaf mee, die niet opvalt door enige beschaving, maar wel precies denkt wat je zo denken moet. Vervelend wordt het als deze foto- graaf, al kort na aankomst in Transvilië, een lompe en op z’n minst tactloze actie uitvoert om zijn ideeën te demonstreren. Hij komt in de gevangenis terecht en lijkt daar nog wel even te moeten blijven. In Transvilië is men niet van zijn optreden gediend. Het is voor de wereldpers directe aanleiding om het voor hem op te nemen en hem af te schilderen als een martelaar voor onze politieke verworvenheden.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
178
Laatste editie
23 april 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789461537003 , 9789461539533

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,95 Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bijHebban recensie

Leve de standenmaatschappij!

door Ton van der Molen op 01-09-2015

In zijn lange schrijversloopbaan schreef Boudewijn van Houten (76) een aantal prachtige boeken. Onze hoogmoed bijvoorbeeld, zijn debuut uit 1970, en Fout: Lebensbericht meines Vaters uit 1987. Zijn meeste recente boek is Mijn heilstaat, uitgebracht door Uitgeverij Aspekt. Maar hoe goed ook dat boek weer is geschreven, het is even slikken. Want niet eerder maakte Van Houten zijn verhaal zo...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic