Moldaviet 13: De gekooide charleston

0

DE GEKOOIDE CHARLESTON: deel 13 in de reeks MOLDAVIET, Tsjechische korte verhalen uit de 20ste en 21ste eeuw.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog voert een groep middel­bare scholieren in een Tsjechische provincieplaats onder de Duitse bezetting een revue op. Danny, de saxofonist in de band, is verliefd op hoofdrols­peelster Kristýna en probeert haar te versieren. Hij ziet zijn pogingen keer op keer gedwarsboomd door de wrede realiteit van de oorlog. Zo moet hij een Duitse beambte uitleg geven over de revue, die anti-Reichs­elementen zou bevatten, en moet hij snachts het trouw­­­register van de pastorie over­schrijven zodat het huwelijk van een Joods meisje rechts­geldig wordt en voorkomen wordt dat zij zal worden gedeporteerd. Het drijft hem tot wanhoop en wanneer hij dan eindelijk Kristýna toch in zijn armen kan nemen, wordt daar opnieuw een stokje voor gestoken. Een vermakelijk verhaal met een ernstige ondertoon.
JOSEF KVORECKÝ [1924], Bohumil Hrabal en Milan Kundera: de grote drie van de Tsjechische literatuur. kvorecký heeft talloze romans en klassiekers op zijn naam staan. Hij is vele malen gelauwerd met allerhande literaire prijzen en behoort tot het vaste rijtje namen datgenoemd wordt als kandidaat voor de Nobelprijs voor literatuur.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Edgar de Bruin
Laatste editie
20 februari 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Voetnoot
ISBN
9789078068518
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic