Moordjaar

20

Top25's 1
De dag waarop Rory in Londen arriveert, zal ze niet snel vergeten: het is het begin van haar leven op een Engelse kostschool, maar ook het begin van een serie gruwelijke moorden. Moorden die sterk lijken op de onopgeloste gruweldaden van Jack the Ripper, meer dan een eeuw geleden. De politie tast in het duister, maar Rory heeft de man gezien. Vreemd, want haar vriendin met wie ze samen was, heeft de mysterieuze man niet waargenomen. Hoe kan het dat alleen Rory hem gezien heeft? En belangrijker, wat gaat hij doen nu hij weet dat zij hem herkend heeft?
Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Name of the Star
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Vertaald door
Inge Boesewinkel , Jeske Nelissen
Laatste editie
19 juni 2012
Uitgeverij
de Fontein Jeugd
ISBN
9789026190797

Lezersrecensies (4)

Moordjaar

door: Astrid80 1 like
Moordjaar is een super spannende jeugdthriller! Ik als volwassene vond het super goed en moest het echt in 1x uit lezen! Jack the ripper is terug en een meisje heeft hem gezien. Wat er allemaal verder gebeurd zal ik niet verklappen!

Jeugdthriller

1 like
Moordjaar is een jeugdthriller waarbij gruwelijke feiten niet ontbreken. Het verhaal speelt zich af in een Londense wijk, rondom een kostschool. Deze wijk wordt geterroriseerd door een moordenaar die veel overeenkomsten heeft met Jack the Ripper. Rory blijkt de enige ooggetuige te zijn, die deze...

Gea

door: Gea Krikken-Elzing 1 like
Dit boek was een echte topper. Dit is het verhaal over Jack the Ripper wat ik had verwacht en op had gehoopt bij Isabel Allende. Waar het boek van Isabel Allende de titel Ripper heeft en echt totaal niets te doen had met Jack the Ripper, komt in dit boek Jack the Ripper helemaal terug. Dit is echt...

door: Elke 1 like
Jack the Ripper trekt moordend door de straten van Londen, vermoord onschuldige vrouwen op ingenieuze wijze en zonder gevat te worden. Dat was 1888, maar de geschiedenis zal zich herhalen.

Rory verhuist van New York naar Londen. Ze ontmoet mensen maar wordt door haar lot gedwongen om deze mensen,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic