Naar een berg in Tibet

4

Lijsten 1

In Naar een berg in Tibet reist Colin Thubron naar Tibet en neemt de pelgrimsroute naar Kailas, de meest heilige van alle bergen ter wereld. Kailas is heilig voor een vijfde van de mensen op aarde, maar wordt desondanks zelden bezocht door westerlingen. Boeddhisten en hindoes voeren al eeuwen rituelen uit rond de berg, maar de steilste hellingen zijn onaantastbaar en niemand heeft de top ooit kunnen bedwingen. Thubron maakte de expeditie kort na de dood van zijn moeder, en zijn verhaal over zijn wandeling door een uitdagend terrein van rotsen, meren en afgelegen kloosters is misschien wel een van zijn meest persoonlijke en poëtische boeken tot nu toe.

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
238
Laatste editie
17 mei 2011
Uitgeverij
Atlas
ISBN
9789045018713
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Thubron

door: louky 1 like
Colin Thubron is een meesterlijke schrijver over gebieden die hij bereisde. Er zijn weinig schrijvers van reisboeken die mijn belangstelling echt vast kunnen houden. Thubron schrijft veek meer dan een reisboek - het is een cultuurboek, een mystiek-boek. Interessante schrijver!.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic