Napoleon en wellington

0

Napoleon en Wellington
De jonge soldaten

Europa is in de late achttiende eeuw een broeinest van oorlog en rebellie. Een carrière in het leger is voor ambitieuze mannen dan ook een voor de hand liggende keuze en voor de jonge Napoleon Bonaparte in Frankrijk en Arthur Wesley in Engeland al helemaal.

De jonge Napoleon en Wesley (de latere Hertog van Wellington) groeien in tegengestelde werelden op. Wesley is een geboren leider van hoge komaf. Hij gelooft sterk in het koningschap. Vol vuur werpt hij zich in de strijd tegen de Franse republiek, maar hij raakt gewond in gevechten in Ierland en Vlaanderen.

Napoleon wordt vanwege zijn Corsicaanse afkomst eerst buitengesloten maar hij is ervan overtuigd dat leiderschap wordt verdiend door ambitie, niet door geboorte. Als de anarchie in Parijs losbarst, loopt de jonge artillerieofficier vooraan in een revolutionair leger dat tegen Engeland ten strijde trekt.

De jonge honden groeien op tot volwassen mannen. Op een dag komen zij elkaar tegen en licht het lot van Europa in hun handen.

Simon Scarrow werkte jaren als onderzoeker aan de University of East Anglia en doceerde Engels, geschiedenis en moderne media in het middelbaar onderwijs. Jonge honden is het eerste deel van een serie van vier over Napoleon en Wellington. De Engelse editie kreeg juichende recensies van de pers en collega¿s.
Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045308241
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic