Natascha Kampusch - Meisje in de kelder

,

44

Spots 1

Op 23 augustus 2006 om 12.53 uur vlucht een bleke jonge vrouw haar vrijheid tegemoet. Dit is het moment waar de achttienjarige Natascha Kampusch op heeft gewacht sinds de dag dat ze als tienjarig meisje op weg naar school werd ontvoerd. Na acht jaar gevangenschap in een on opvallend Oostenrijks rijtjeshuis, schokt en verbijstert haar verhaal de hele wereld. Hoe overleefde zij een jeugd opgesloten in een kelder? Wat voor jonge vrouw was daaruit tevoorschijn gekomen? Wat voor man was Wolfgang Priklopil, haar ontvoerder, die nog diezelfde avond van de ontsnapping voor een trein sprong? En wat had hij van Natascha gevergd?

Terwijl de dagen en weken verstrijken en Natascha’s televisie-interview de publieke nieuwsgierigheid niet bevredigt, beginnen de vragen van toon te veranderen. Wat voor relatie hadden de kidnapper en zijn slachtoffer precies? Waarom had Natascha zo lang gewacht met haar ontsnapping? Is het waar dat haar ouders Priklopil van vroeger kenden?

Allan Hall en Michael Leidig hebben deze zaak vanaf 1998 gevolgd. Ze hebben gesproken met politiemensen, advocaten, psychiaters en naaste familieleden van Natascha. Hun unieke, indringende verhall, vol exclusieve onthullingen, werpt een verhelderend licht op een even raadsel achtige als verbijsterende ontvoeringszaak en zal iedereen na lazing in het geheugen gegrift staan.
Allan Hall is ruim dertig jaar journalist, met als standplaats Berlijn. Hij werkt voor kranten als The Times en Daily Mail. Michael Leidig woont in Wenen en is oprichter van Central European News Agency en Oost Europacorrespondent voor de Londense Daily Telegraph.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
22 juli 2015
Uitgeverij
The House of Books B.V.
ISBN
9789044329155 , 9789044318135 , 9789044320220 , 9789044349184


Door lezers

Niceprice Boeken / Waargebeurde verhalen
15 juli 2015
  Meer artikelen

Lezersrecensies (1)

Recensie Natascha Kampusch - Meisje in de kelder

door: bianca michels 1 like
Ik dacht dat dit het boek van haar zelf was maar had het mis, dit wordt verteld door mensen die haar al die verdwenen jaren gevolgd hebben, journalisten enz enz, eigenlijk is het best wel saai en langdradig, toch heb ik het helemaal uitgelezen omdat er ook wel stukken in zitten dat je denkt van hmm...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic