Negenenhalf leven

1

Als er één dier is dat bij literatuur past, dan is het wel de kat. Ernest Hemingway, Charles Bukowski, maar ook W.F. Hermans en Remco Campert lieten zich graag omringen door deze viervoetige vrienden. De katten zorgden niet alleen voor gezelschap, maar ook voor inspiratie. Zo schreef T.S. Eliot een bundel gedichten over zijn kat. Deze bundel staat vol verhalen waarin de kat de hoofdrol vertolkt. Met bijdragen van gevestigde auteurs maar ook van de nieuwe generatie schrijvers. Tekenaar Paul van der Steen maakte bij elk verhaal een passende literaire kattenillustratie.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
184
Laatste editie
03 maart 2015
Uitgeverij
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789401603737 , 9789401603904
Advertentie

Hebban recensie

    VictorDLV Hebban Recensent

Dertig literaire odes aan de eigenwijze viervoeter

door VictorDLV op 10-04-2015

Van een boekje over katten verwacht je niet veel. Maar voor mij ligt stevig werk van 270 pagina’s - te zwaar dus om naar een hardleerse kitten te gooien die in de gordijnen hangt. Dat gooien is sowieso af te raden, dan loop je de leuke verhalen en gedichten en geinige cartoons van Paul van der Steen mis. Samensteller Nop Maas en uitgeverij Xander hebben met hart en ziel gewerkt aan deze bundel...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic