Nog juist gesproken

0

Wat is Indonesië? 'Gordel van smaragd', jazeker, met het lichtgevende groen van de sawa's en een schitterende rijkdom. Maar er is zoveel meer. Hoewel Nederland van bepalende invloed op Indonesië is geweest, zullen we de essentie van dit land en haar cultuur nooit helemaal doorgronden. Dat nodigt uit tot verdieping, meer willen weten van het hoe en vooral het waarom. Een Indonesisch perspectief ter aanvulling op wat in Nederland bekend is.
Mijn vragen over zowel Nederlands-Indië als de vorming en opbouw van de Republik Indonesia tot nu, kon ik stellen aan Indonesiërs die in het voormalige Indië zijn geboren en de transformatie naar Indonesië aan den lijve hebben ondervonden. Hun land is nog volop in ontwikkeling; hun levensverhalen zijn bijna voltooid en hun specifieke taal dooft uit. Ook daarom vond ik het belangrijk hun verhaal vast te leggen voordat het in de tijd verdwijnt.
Anja van Rijs (1959) woonde recent vier jaar in Indonesië en raakte gefascineerd door het land en haar bewoners. De weerslag van diverse lange gesprekken is verwoord in dit boek, aangevuld met een samenvatting van de contemporaine geschiedenis van Indonesië als historische context bij de interviews.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
358
Laatste editie
05 december 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402125832

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic