Norma

4

Artikelen 1 Spots 1

Norma Ross blijft alleen achter wanneer haar moeder Anita onder verdachte omstandigheden bij een ongeluk om het leven komt. Gedurende haar leven waren de twee onafscheidelijk. Hun speciale band was diepgewortelder dan de sterkste bloedband en werd bezegeld door een groot geheim: Norma wordt aangestuurd door wonderlijke krachten waardoor zij zowel de lasten als de lusten ervaart van buitengewoon snel groeiend haar. Sinds haar geboorte heeft haar moeder dit geheim streng bewaakt zodat Norma een normaal leven kon leiden. Maar na Anita's dood komt Norma erachter dat haar moeder aanzienlijk meer wist over de aandoening dan ze liet blijken.
In een poging erachter te komen wat haar moeder uiteindelijk fataal is geworden, neemt Norma een baan aan in de kapsalon waar haar moeder voor haar dood werkte. De salon heeft echter ook zo zijn eigen redenen om Norma in huis te halen. Gevangen in een web van bedrog vecht Norma voor haar vrijheid én voor de waarheid.
Norma is een duister familiedrama in een fantasierijke omgeving. Sofi Oksanen betovert de lezer als ze het verleden en heden van Norma met elkaar verweeft.

De Finse Sofi Oksanen (1977) is een van de prominentste Europese schrijvers van deze tijd. De vertaalrechten voor Norma werden verkocht aan maar liefst 26 landen.

Over Zuivering:

'Naast het zinderende plot is het vooral het taalgebruik dat Zuivering zo meeslepend maakt.' Washington Post

'Aliides eigen kromme wreedheid maakt het mogelijk voor Oksanen, een jonge Finse schrijver van Estse komaf, om met brute eerlijkheid te oordelen over de morele dubbelzinnigheid van collaborateurs en daarbij dapper de vorige generaties af te schilderen als de schuldigen.' The Guardian

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
328
Laatste editie
09 augustus 2016
Uitgeverij
Prometheus
ISBN
9789044630817 , 9789044630862


Artikelen over Norma

Hebban Sterrenparade (31)
21 augustus 2016 3 likes
  Meer artikelen


Door lezers

Literatuur uit het hoge Noorden / Sofi Oksanen
14 oktober 2017 21 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Finse thriller, doorspekt met fantasy

door Mirjam Burger op 19-09-2016

Sofi Oksanen (1977) is de best bekroonde Finse moderne schrijfster ooit, een literaire sensatie met succes in tientallen landen. Ze studeerde zowel literatuur als drama, won de European Book Prize, de prestigieuze Swedish Academy Nordic Prize en de French Prix Femina. Haar derde roman Zuivering (2008) was gebaseerd op een van de twee toneelstukken die ze tot nu toe schreef. Ze is onder andere...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic