Nynke van Hichtum

1

Afke's tiental - dat is de titel van het kinderboek ('voor kinderen van 8 tot 88') waarmee Nynke van Hichtum onsterfelijk is geworden. Toen Sjoukje Bokma de Boer (haar eigenlijke naam) in 1887 begon te schrijven werd ze aangemoedigd door haar verloofde Pieter Jelles Troelstra. Terwijl Troelstra zich na hun huwelijk ontwikkelde tot een gedreven voorvechter van de arbeidersbeweging en één van de oprichters werd van de SDAP, ging het met Sjoukje minder goed. Na de geboorde van hun tweede kind werd ze ernstig ziek, en ondanks rustkuren en vele therapieën is ze nooit meer helemaal gezond geworden. Maar ze schreef en bleef schrijven, haar leven lang.
Deze biografie van Aukje Holtrop beschrijft het leven van deze geboren vertelster en schetst ook de cultureel-historische achtergrond: het boek biedt een boeiend en betrokken portret van een begaafde vrouw in een bewogen tijdperk.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
06 oktober 2005
Uitgeverij
Olympus
ISBN
9789025417161 , 9789045024929
Bestel dit ebook vanaf  €6,99 bij



Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic