Om het verdwijnpunt

0

Op 17 december 1989 vertrekt Jack de Boer, dan 23, vanuit Bergum, voor een reis van een jaar naar het oosten. Met gespannen nieuwsgierigheid vliegt hij weg van familie en vrienden, weg van de beklemmende verwachtingspatronen, met de tranen van zijn vader en de stilte van zijn moeder nog in zijn hoofd en hart. Op Sheremetyevo Airport, voorportaal van Rusland, gaat het meteen al mis: zijn rugzak is er niet. Dus binnen een week is hij weer terug om alles opnieuw te regelen.
Het is het begin van een reis vol onverwachte tegenslag, toegevallen buitenkansjes en bijzondere ontmoetingen. Zijn reis gaat via China, Thailand, Maleisië en Indonesië naar Australië, waar de dagelijkse realiteit van de werkende mens hem in hele andere sferen brengt. Vervolgens stort hij zich in India in een kaleidoscoop van geuren, kleuren en ervaringen om verrijkt en volwassen, weer huiswaarts te keren, een ander mens.
Dit reisverslag biedt een uitermate originele kijk op exotische landen en de mensen die Jack daar tegenkomt. Altijd nieuwsgierig, soms wat overmoedig, open en energiek dompelt hij zich totaal onder in deze andere wereld. Het boek heeft een speciale sfeer, die je meeneemt en vasthoudt, zodat je het met moeite weg kunt leggen.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
622
Laatste editie
28 november 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
ISBN
9789089541338

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic