Onder ingenieurs

0

Techniek is alom zichtbaar en heeft de maatschappij veranderd. Ze levert een onmiskenbare bijdrage aan de welvaart en het welzijn van onze samenleving. De persoon achter de techniek blijft echter vaak onbekend.
In tegenstelling tot kunstenaars, schrijvers en politici lezen we zelden over de persoonlijke drijfveren, denkbeelden en levensverhalen van ingenieurs. Hierbij speelt de al in 1959 door C.P. Snow geconstateerde scheidslijn tussen de 'two cultures' (alfa en b?ta) ongetwijfeld een rol. Anders dan in landen als Rusland of de Verenigde Staten zijn er in Nederland weinig voorbeelden te noemen van tot held of coryfee verheven technici.
Welke Nederlandse technici zouden daarvoor in aanmerking komen? Wat is anno 2010 de plaats van de ingenieur in de publieke ruimte? Vormt biografisch onderzoek een ingang tot het werk van ingenieurs voor een groot publiek? Een select gezelschap van auteurs verkent in dit boek deze en soortgelijke vragen.
Over de auteur(s):
Klaas van Berkel, Eric Berkers, Herman Broers, Willem van der Ham, Joep Huiskamp, Dick van Lente, Hans Renders, Hans Schippers en Auke van der Woud
Biografie Instituut
De reeks Biografische Studies verschijnt in samenwerking met het Biografie Instituut.
Eerder verschenen:
Biografie en psychologie
Tropenlevens
De ondernemersbiografie
Priv? in de politieke biografie
Biografie en religie (verwacht)
www.biografieinstituut.nl
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
184
Laatste editie
21 mei 2010
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789085069997
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic