Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ons eten

Vokskrant-journalist Mac van Dinther dook in de wereld achter de Nederlandse maaltijd. Waar groeien de tomaten voor de soep van Unox? Hoe heeft de karbonade op ons bord geleefd? Waar haalt Albert Heijn zijn sla? Wie melkt de koeien die melk leveren voor de yoghurt van FrieslandCampine?

Hij reisde naar Spanje om tomaten te oogsten, vloog naar Italië op zoek naar babysla, zag aardappelen groeien in de Flevopolder en zat in de stal met Eva, een varken uit de intensieve veehouderij. Maar hij bezocht ook hun biologische tegenhangers: de Kleinste Soepfabriek, slakwekerij De Kiespoel, de fabriek van Zuiver Zuivel, en Ada het Scharrelvarken.

Van Dinther deed daarvan verslag in de Volkskrant en op zijn weblog. Alle verhalen en foto's zijn verzameld in Ons Eten, aangevuld met de vijftig beste recepten voor tomatensoep, aardappelen, sla, varken en yoghurt, in beeld gebracht door de gerenommeerde Vlaamse fotograaf Tone Le Duc.

Ons Eten
is een onthullende speurtocht naar de werkelijkheid achter ons bord. Het is een uniek boek. Nog nooit hebben bedrijven als Unilever, Albert Heijn en Friesland/Campina zo openlijk een inkijk gegeven in hun keuken.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Ons eten het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op Ons eten

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.