Op zoek naar erkenning

0

Judocus Georgius Boone, geboren in een welstellend Aalsters gezin, maakt op 21-jarige leeftijd als vrijwilliger de Brabantse Omwenteling mee.
Gevlucht naar Frankrijk, wordt hij enkele jaren later officier in het Franse leger. Hij neemt deel aan de campagnes in België, Nederland, Duitsland en Italië. Amper 33 jaar oud, wordt hij zwaar gewond en gaat hij noodgedwongen over van het actieve leger naar het bezettingsleger in Italië. Hij wordt er garnizoenscommandant in verschillende plaatsen tot de Fransen Italië moeten verlaten. Omwille van zijn verdiensten, doch na heel wat aandringen, wordt hij ridder van het Légion d'honneur.
Terug in Frankrijk, opnieuw als garnizoenscommandant, beleeft hij de moeilijkste periode uit zijn leven tijdens de anti-bonapartistische periode van 1815.
Uiteindelijk wordt hij in ere hersteld en promoveert hij nog tot officier van het Légion d'honneur.
Einde 1815 wordt hij op rust gesteld. Hij overlijdt te Rijsel op 75-jarige leeftijd.
Aan de hand van zijn levensloop ontdekken we een deel van de militaire geschiedenis van Europa na de Franse revolutie tot de troonsafstand van Napoleon en de terugkeer van de Bourbons.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
103
Laatste editie
15 juli 2013
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402102833

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic