Oudenaarde 1708

0


In 1701 sterft de Spaanse koning zonder troonopvolger. Zijn rijk komt in handen van Filips van Anjou, kleinzoon van de Franse koning Lodewijk XIV. Met een grote politieke crisis in heel Europa als gevolg. De andere grootmachten, waaronder Engeland, vrezen het ontstaan van een Frans-Spaanse Europese supermacht en trekken ten strijde tegen Frankrijk.
De Spaanse Successie-oorlog duurt van 1701 tot 1714. De ene veldslag volgt na de andere. Ook in 1708 in Oudenaarde staan zonnekoning Lodewijk XIV en Engels militair genie Hertog Van Malborough tegenover elkaar. Bijna 180.000 soldaten staan in de omgeving van Mullem, Huise en Eine tegenover elkaar. Er vallen rond de 6000 doden en 7000 gewonden. Dit boek vertelt het boeiende en gedetailleerde verhaal de Slag van Oudenaarde: de bittere nederlaag voor de Fransen, de triomf van de hertog van Malborough, het leed van de soldaten…
Met het archeologisch onderzoek van het slagveld schrijft Oudenaarde geschiedenis in Vlaanderen. Nooit eerder werd in Vlaanderen een historisch slagveld op deze manier wetenschappelijk onderzocht. Wetenschappers van de Britse Battlefields Trust staan in voor de wetenschappelijke begeleiding.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
151
Laatste editie
06 mei 2008
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058265364
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic