Overal en nergens

16

BILL BRYSON OVERAL EN NERGENS
Bill Bryson beschikt over het vermogen in zijn boeken het overbekende te herscheppen tot iets nieuws. In plaats van minutieuze beschrijvingen van steden en gebouwen, landschappen en monumenten te geven, laat hij de lezer details zien, die zelfs de meest doorgewinterde wereldreiziger nog doen besluiten alle reizen opnieuw te ondernemen.
Onvergetelijk in zijn reisverslagen over Europa is bijvoorbeeld zijn bezoek aan Amsterdam. Nederlanders, die toch wel wat gewend zijn als het gaat om buitenlandse toeristen in eigen land, krijgen door de ogen van Bryson zeer humoristische observaties van Amsterdam voorgeschoteld. Hij bezoekt verder onder meer Zweden, Denemarken, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Turkije en voormalig Joegoslavië.
BILL BRYSON REIST DE HELE WERELD OVER. VAN HEM VERSCHENEN ONDER MEER TERUG IN AMERIKA, TEGENVOETERS EN HET WONDERLIJKE VERHAAL VAN DE THUNDERBOLT KID.
‘Fascinerend en hilarisch.’ LIBRARY JOURNAL
‘Bryson is vooral een verhalenverteller, maar wel een komische en originele.’ WINNIPEG FREE PRESS
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
J. Schalekamp
Laatste editie
06 juli 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789047100249 , 9789050931830 , 9789046701812
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic