Pette cacao en chocolade

0

In dit boek is de geschiedenis van de Pette Cacao- en Chocoladefabriek uit Wormerveer vastgelegd. Pette is aan het begin van de vorige eeuw een van de toonaangevende bedrijven op dit gebied in de Zaanstreek. Uitgebreid worden het ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw, de groei en bloei daarna en tenslotte de ondergang van de onderneming in de crisisjaren van de vorige eeuw, beschreven en in beeld gebracht.

Aan het boek ligt veel authentiek materiaal ten grondslag. Materiaal dat is opgespoord in tal van archieven of verkregen via andere bronnen. Uniek zijn de in het boek opgenomen reclame-uitingen en het vele verpakkingsmateriaal bestaande uit voorraadblikken, bonbondozen, wikkels enzovoort.
Als grossier van onder andere cacaopoeder begint Jan Pette Hzn., omstreeks 1872 in de keuken van zijn eigen huis aan het Hennepad in Wormerveer met de ambachtelijke productie van chocolade. In 1887 wordt de Firma J.Pette Hzn. officieel opgericht, met als doelstelling het maken van chocolade, deze firma wordt in 1903 omgezet in de N.V. Pette Cacao- en Chocoladefabriek.

De wereldwijde economische crisis aan het eind van de jaren dertig zorgt dat het inmiddels internationaal opererende bedrijf in een faillissement belandt. De monumentale fabriekspanden gaan over in andere handen. De merknaam Pette is evenwel nog decennialang op tal van chocoladeproducten terug te vinden.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
145
Laatste editie
02 oktober 2015
Uitgeverij
Kemper Conseil Publishing
ISBN
9789076542768

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 27,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 27,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic