Plastic rozen

41

Artikelen 4 Lijsten 1

'Uit gemakzucht laat ik mijn kinderen zo veel mogelijk hun eigen gang gaan,' zegt Sylvia Witteman in een van haar columns. Een bevrijdende uitspraak bij het getob over goed moederschap versus de noodzaak gewoon de dag door te komen.

In deze bundel staan de hoogtepunten uit meer dan tien jaar verslaggeving over het hedendaags gezinsleven. Over het leed dat kinderfeestje heet; de vaststelling dat kinderen graag dood lijken te willen en projectielbraken. Het eindigt meestal aldus: 'Als de kinderen 's avonds eindelijk allemaal in bed liggen, zak ik met een borrel op de bank, of ruggelings op de keukenvloer, afhankelijk van de graad van uitputting.' Geen ouder, maar zeker geen moeder kan zonder dit boek. Laat die rozen maar zitten.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Aantal pagina’s
272
Laatste editie
21 april 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038800479 , 9789038800486 , 9789038804392


Artikelen over Plastic rozen

Egoreeks #1: Columns
28 juli 2015 2 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 9,99 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 9,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersBestel dit luisterboek voor  €11,99 bij

bestellen

Advertentie

Hebban recensie

    Helma Koot Hebban Recensent

Een boek waar je blij van wordt

door Helma Koot op 17-06-2015

Een feest der herkenning: dat is Plastic rozen van Sylvia Witteman. Als je tijdens het lezen niet betrapt wilt worden met een grote glimlach op je gezicht, een zachte grinnik of zo nu en dan een schaterlach, dan is dit boek niet voor jou geschikt. Voor iedereen die daar geen problemen mee heeft, is dit een boek waar je, zeker als moeder, heel erg blij van wordt. Weg met al die pedagogisch...


Lezersrecensies (2)

Heerlijk herkenbaar

door: Ingrid 1 like
Leuk boek om op een donkere dag mee op de bank te kruipen. Het kan niet anders dan dat het hier en daar aangedikt is, maar wat heerlijk herkenbaar. Dit boek bezorgd je geheid een grote glim-, schaterlach!

Sylvia Witteman - de koningin der overdrijving

door: Aukje Wouters 1 like
Sylvia Witteman is toch wel een heldin in haar genre. Ik schaterlach en schuddebuik wat af tijdens het lezen van haar boeken en columns. Zo ook vond ik dit boek weer heerlijk, en ik ben niet eens moeder! Laat staan als je moeder bent, dan denk ik dat het een feest van herkenning is, tenminste, als...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic