Point Nemo en het drijvende eiland

0

Artikelen 1 Lijsten 1

In de e-readerfabriek van Meneer Wang worden de arbeiders dagelijks voorgelezen, zoals vroeger de sigarenmakers in het Caraïbisch gebied. Het avonturenverhaal dat ze te horen krijgen wordt 's avonds voorbereid door voorlezer Arnaud, die een parallelle wereld schept. Elementen en personages uit boeken van Jules Verne, Arthur Conan Doyle, H.P. Lovecraft en vele andere schrijvers worden hem nieuw leven ingeblazen. Een groep onvergetelijke figuren gaat op zoek naar een gestolen diamant. De wilde tocht leidt hen uiteindelijk naar de Pool van ontoegankelijkheid, Point Nemo, het punt dat het verst verwijderd ligt van enige kustlijn. Daar treffen ze een eiland vol verrassingen aan.

Net als in Waar de tijgers thuis zijn trakeert Blas de Roblès ons op verschillende, onderling verbonden verhalen, die geestig, vernuftig, prachtig van stijl en erudiet zijn. Voor sommigen een feest der herkenning, voor iedereen een feest om te lezen!

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
384
Laatste editie
11 november 2015
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046819173 , 9789046819180


Artikelen over Point Nemo en het drijvende eiland

  Meer artikelen

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic