Prinsengracht

,

0

Prinsengracht
Lodewijk Brunt, Kees Tamboer
De Prinsengracht is de langste, aantrekkelijkste, veelzijdigste gracht van Amsterdam. Alles wat een stad stad maakt, vind je aan de prinsengracht.
De winkel van juffrouw Splinter, Broodje Art, de Eerste Nederlandsche Hoedenvorm Industrie, Zon’s Hofje, het Ziekenhuis van Jan Pieter Heije, het Pijpenkabinet Smokiana. Woonboten, scholen, kerken, musea, markten en ook hotels, cafés, koffiehuizen en restaurants.
Met zijn tweelingdeurtjes, pothuisjes, appartementen in pakhuizen en oude fabrieken is de Prinsengracht de gracht van schrijvers, dichters en kunstenaars. En de gracht heeft zijn eigen openbaar vervoer: de Opstapper.
Vier eeuwen geschiedenis – veelbewogen, tragisch, feestelijk. je ziet het en je voelt het. De gracht trilt ervan, de stenen ruiken ernaar.
Over de auteur
Lodewijk Brunt (stadssocioloog) en Kees Tamboer (journalist) lopen, kijken en vertellen de verborgen verhalen van de mooiste gracht van de wereld.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
191
Laatste editie
20 mei 2010
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789085069362
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic