Advertentie
Rico
  Luister een fragment

STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 8 4 28 3 57 2 13 1 7

Rico

113

Rank 3061 Gelezen 141 Aan het lezen 7 Wil ik lezen 44 Favoriet 2 Recensies 7
Non-fictie Artikelen 3 Newsroom 3 Lijsten 4 Spots 1   Topics 0

Schrijver Leon Verdonschot volgde de wereldkampioen kickboksen een jaar lang intensief. Tijdens trainingen, in voorbereiding naar wedstrijden, tijdens presentaties en workshops, thuis en in zijn vrije tijd. Hij sprak vele (jeugd)vrienden, familieleden, trainers, medesporters.

Het resultaat is RICO: niet alleen een meeslepend en filmisch geschreven verhaal op de huid van de beste kickbokser ter wereld, maar ook een onthullend inkijk in het persoonlijke leven van Verhoeven. Voor het eerst vertelt hij (en zijn intimi) het verhaal van zijn getroebleerde jeugd. Zijn verstoorde relatie met zijn moeder, en de rol van zijn vader, die hem de eerste jaren trainde maar uiteindelijk buiten Verhoevens sportieve team belandde. Het legde de basis voor een zeer gecompliceerde band, die onlangs tragisch eindigde met het overlijden van Verhoevens vader.
RICO is niet alleen een verhaal over sportieve wilskracht en discipline, maar ook een ontroerend verslag van een andere strijd: die om los te komen van je verleden.

+


Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Sportbiografieen
Aantal pagina’s
272
Uitgeverij
Voetbal Inside
Eerste editie
22 december 2017
Laatste editie
22 december 2017
ISBN
9789048840410 , 9789048840427 , 9789048846085


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (7)

Keuze van de redactie
Evy De Brabander Hebban Recensent

Wereldkampioen in de ring, een mens buiten de ring

door: Evy De Brabander 1 like

Rico Verhoeven is ondertussen een naam die bij de meeste Nederlanders een belletje doet rinkelen. De wereldkampioen kickboksen bij de zwaargewichten. Toch zijn er weinig mensen op de hoogte van het échte verhaal rond deze man. De vooroordelen en de associaties met de gewelddage sport doen Rico’s...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Rico

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken