Rijnmond, een voetbalbolwerk

0

De ene amateurclub doet het met straatschoffies, de andere heeft vooral studenten in de gelederen. Maar wat alle verenigingen in de regio Rijnmond met elkaar delen op het veld: ze spelen met volle overgave. En daarom mag dit gebied met recht een voetbalbolwerk worden genoemd. In en rondom Rotterdam ontmoeten nostalgie en hedendaags succes elkaar elke week weer, met vaak fonkelende wedstrijden tot gevolg.

In gesprek met elf toonaangevende personen uit het voetbalgebied Rijnmond wordt de couleur locale van deze regio weergegeven. Clubs als XerxesDZB en Neptunus-Schiebroek kleurden de historie van het Rotterdamse voetbal, terwijl Barendrecht, Excelsior Maassluis, Capelle en RVVH zich tot de absolute top van de Nederlandse amateurs mogen rekenen. Je kunt goedbeschouwd nauwelijks meer spreken van amateurvoetbal, zo goed georganiseerd als het er in de Topklasse aan toegaat. Maar de betrokkenen blijven liefhebbers pur sang. Echte voetbaldieren voor wie de clubkantine bijna heilige grond is.

Gerrit-Jan van Heemst (1978) was eindredacteur bij Voetbal International en is tegenwoordig actief voor AD Rotterdams Dagblad. Van zijn hand verschenen eerder de voetbalboeken De dag van Pim en Pierre en God op de middenstip.
Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Laatste editie
08 september 2015
Uitgeverij
Coolegem Media
ISBN
9789491354502

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic