Robots, aliens en popcorn

2

Artikelen 2

In Amerika stapt een jongen in een sportwagen, geeft gas en komt terecht in het verleden. In een woestijn in New Mexico ontvangt een vrouw bericht van een buitenaardse beschaving. En in Afghanistan bouwt een gevangengenomen ingenieur een robotpak en ontsnapt. Voor Hollywood is het gesneden koek, maar achter deze duizelingwekkende scenario’s schuilt de intrigerende wereld van wetenschap en technologie. Zullen wij ooit als in Star Trek met een ruimteschip een bezoekje brengen aan een ander sterrenstelsel? Bestaat er een parallel universum waarin je een heel ander persoon bent? Wie hoopt van wel, moet Robots, aliens en popcorn lezen, een boek dat laat zien dat de toekomst allang begonnen is.

Verschenen in
Laatste editie
28 mei 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789045028347


Artikelen over Robots, aliens en popcorn

  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €24,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Martijn Lindeboom Hebban Crew

Filmisch boek linkt sciencefiction en echte wetenschap

door Martijn Lindeboom op 06-08-2015

Meestal gaat een artikel of boek over wetenschap in films, zeker sciencefictionfilms, over wat er allemaal mis is. Het is leuk en verfrissend om in het boek Robots, aliens en popcorn van George van Hal juist een positieve insteek te lezen. Wat klopt er wel en wat zou in de toekomst mogelijk kunnen zijn? Een optimistisch, toegankelijk en erg vermakelijk boek over wetenschap en film.

Hebban ...


Lezersrecensies (1)

Film en wetenschap gaan hand in hand

door: veravb 1 like
Als Star Wars en Matrix fan, vraag ik me af en toe wel eens af hoe realistisch sommige scenes of zelfs heel de verhaallijn is. Dit boek geeft een antwoord. Ieder hoofdstuk start met een korte scene uit een film en dat wordt nadien op wetenschappelijke wijze uitgelegd. Het is geen gemakkelijk boek...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic