Sport der koningen

5

Lijsten 1

De familie Forge is een van de oudste en meeste trotse families in Kentucky, even mythisch als de geschiedenis van het Zuiden. Henry Forge, erfgenaam van een van de eerste kolonisten die de reis naar het Westen aandurfden, is tomeloos ambitieus en besluit de koers van de familieboerderij te wijzigen: hij gaat paarden fokken. Hij werkt samen met zijn dochter Henrietta, hoewel dit vaak botst met haar eigen verlangens en dromen. 
Het conflict escaleert wanneer Allmon Shaughnessy, een zwarte man die net is vrijgekomen uit de gevangenis, aan het werk gaat in de stallen. Door zijn aanwezigheid komen de gruwelen aan het licht die zich in het verleden rond de boerderij hebben afgespeeld. Samen probeert het drietal een nieuwe toekomst te scheppen, een die niet blijft herinneren aan het bloedige verleden van de staat Kentucky.

'Met Sport der koningen heeft C.E. Morgan een meesterwerk geschreven. Diepzinnig, gelaagd en ambitieus, dit boek is zonder twijfel een Great American Novel.' Philipp Meyer, auteur van De zoon

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Sport of Kings
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
608
Laatste editie
23 februari 2017
Uitgeverij
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023499497 , 9789023499596

Hebban recensie

    Guy Doms Hebban Recensent

Een bijzonder indrukwekkende, complexe literaire roman

door Guy Doms op 03-04-2017

Een vuistdikke roman van 671 pagina’s, inclusief de praktische verklarende woordenlijst achteraan. Dergelijke volumineuze boeken op de markt brengen is al lang geen trend meer. Het is eerder een sport voor auteurs. Sport der koningen, de tweede roman van de Amerikaanse C.E. Morgan (1976), is daar een treffend voorbeeld van. De auteur studeerde Engelse letterkunde en theologie; ze woont in...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic