Springen, springen,...! deel III

0

Is hij wel suïcidaal?
Wanneer kun je iemand ‘suïcidaal’ noemen? Voor of pas na een heuse poging? Ja, als iemand van een flatgebouw springt -een ‘flatpiloot’ in kringen van begrafenisondernemers -, dan is dat wel duidelijk Maar hij, Anton, zit hier nog gewoon, heeft nog niet eens een plan gemaakt, hooguit over de rand van het balkon op zijn dertiende verdieping gekeken en gehuiverd.
Zal de dokter hem geloven? Hij weet zelf niet eens zeker of hij niet alleen maar een act opvoert, bijvoorbeeld om aandacht te krijgen.
“De Vries?”

Dit boek wil inzicht geven in de waargebeurde levenslange worsteling van een leraar met zijn transgenerationele (pedofiele) verlangens richting meisjes van ca. 12. Nooit gaf hij eraan toe, altijd schaamde hij zich ervoor, zocht hulp in therapieën, probeerde relaties met vrouwen, alles tevergeefs.
Nu hij de 65 nadert en altijd zijn vak, levensbeschouwing, met veel liefde heeft gegeven, vreest hij dat na zijn pensionering die eenzaamheid ondraaglijk wordt,; te meer omdat de samenleving zowel daders als niet-daders over een kam scheert en allemaal wegzet als ‘monsters’. Vlucht hij in zelfmoord (naar het Licht)? Zie ook de verantwoording achterin.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
269
Laatste editie
27 augustus 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402137859
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic