Suikerspin

5

Artikelen 1 Lijsten 2

'Suikerspin' van Derk Visser is een aangrijpend jeugdboek over de 12-jarige Ezra die haar familie bij elkaar probeert te houden. En dat is niet makkelijk als je vader net terugkomt uit een oorlogsgebied.

Ezra zag het helemaal zitten. Haar vader zou extra veel gaan verdienen in de oorlog, zodat ze met z'n allen zouden kunnen verhuizen naar een huis met een tuin. Maar haar droom valt al snel in duigen. Haar vader blijkt bij terugkomst niet meer in staat normaal te functioneren en het gezin dreigt te verdrinken in de problemen. Ezra is echter niet van plan bij de pakken te gaan neerzitten. Met ontwapenende veerkracht baant ze zich een weg door het leven, waarbij haar grootste wens natuurlijk is dat alles weer wordt zoals het was.

Derk Visser schrijft jeugdromans die zich afspelen aan de rand van de samenleving. Zijn hoofdfiguren groeien op in een kansloos milieu, en zijn niet in staat zich daaraan te onttrekken. Zijn verhalen worden rauw en realistisch genoemd. Zijn boek 'Prikkeldraad 'werd genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs en kreeg een eervolle vermelding van de jury van de Woutertje Pieterse Prijs.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
24 september 2015
Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025761202 , 9789025761509


Artikelen over Suikerspin

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 13,95 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 13,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Katy Hurkmans Hebban Recensent

Het leven is geen suikerspin

door Katy Hurkmans op 18-11-2015

De 12-jarige Esra woont samen met haar jongere zus en haar ouders in een klein appartement. Haar vader is een tijdje geleden naar de oorlog getrokken om veel geld te verdienen, zodat het gezin zou kunnen verhuizen naar een mooi huis met een tuin. Nu is hij terug, maar verhuizen kunnen ze niet. Papa is immers niet dezelfde persoon die hij was toen hij vertrok. Hij heeft nog last van de oorlog in...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic